Update elearning versi 1.5

Berikut saya lampirkan update versi 1.5 pada aplikasi elearning gratis ini

  • Penggunaan pace js http://www.dokumenary.net/2015/10/22/mempercantik-halaman-website-dengan-efek-loading/
  • Penggunaan offline js http://www.dokumenary.net/2015/10/24/membuat-notifikasi-saat-offline/
  • Penggunaan mathjax js, agar rumus yang telah dibuat pada wiris editor dapat tampil dengan baik. https://www.mathjax.org/
  • Perbaikan bugs model yang menampilkan error pada filter jika tabel menggunakan prefix
  • Penggunaan syntaxhighlighter, agar code yang diposting pada materi dapat tampil dengan baik
  • Penambahan fitur komentar pada materi, materi terkait pada detail materi, fitur laporkan komentar pada detail materi, dan fitur list laporan agar admin elearning dapat menindaklanjuti laporan yang masuk
  • Export excel dan print nilai tugas
  • Halaman informasi donasi pada admin
  • Perbaikan bugs modul tugas masalah penampilan soal saat ujian
  • Penambahan pengaturan SMPT untuk email dan perbaikan pengiriman email
  • Pengurangan dan perubahan letak button editor tinymce
  • Fitur demo aplikasi

Bagi yang baru akan menggunakan, silahkan download aplikasi elearning pada sidebar website ini, kemudian ikuti langkah instalasi.

Untuk yang akan update ke versi yang baru, caranya download kembali aplikasi yang baru, kemudian:

  1. Copy application/config/database.php dan application/config/config.php dari aplikasi elearning yang lama anda ke application/config/ yang baru.
  2. Copy folder userfiles dari aplikasi lama ke aplikasi yang baru.
  3. Upload aplikasi yang baru untuk menggantikan aplikasi yang lama.

Mohon maaf saya belum menemukan cara yang paling praktis selain cara diatas untuk kebutuhan update fitur, saya terkendala pada permission create filenya, jika temen-temen ada yang punya solusi atau mekanisme cara update melalui panel admin, sudilah kiranya untuk membagi ilmunnya ke saya.

Untuk yang pakai git, tinggal ketikkan perintah git pull origin master.

Mulai versi 1.5 ini, saya menyediakan demo untuk aplikasi elearning gratis ini, dengan tujuan supaya temen – temen dapat mencoba terlebih dahulu baik yang baru akan menggunakan ataupun yang akan upgrade fitur, Informasi akun login bisa dilihat di Demo Aplikasi Elearning

Saya mengucapkan terimakasih banyak sudah menggunakan aplikasi elearning ini, apa lagi dari versi yang sederhana dulu. Terimakasih juga kepada yang berdonasi, saya merasa sangat terbantu dan kepada temen – temen yang sudah memberikan saran untuk pengembangan berikutnya.

Sekali lagi terimakasih ya..

Repository aplikasi : https://github.com/almazary/new_elearning

Category: New Elearning

Tags: , , ,

Comments

  1. pertamax… makasih banget pak 😀

    Reply
  2. Terima Kasih mas Almazari..insyaAllah rezekinya makin lancar.

    Reply
  3. ahmad rudhiyul haq
    November 22, 2015 - 7:07 pm

    tombol print di tempat saya kok tidak bisa mencetak

    Reply
  4. Siap migrasi mas ke versi 1.5 mudahan lancar. Trims ya

    Reply
  5. maaf mass, saya coba update tapi muncul pesan ” Fatal error: Can’t use function return value in write context in /home/public_html/elearning/application/helpers/elearning_helper.php on line 784″

    Reply
  6. SMK Negeri 1 Panyabungan
    November 25, 2015 - 9:58 am

    Usul mas almazari, untuk nilai ujian pilihan ganda sebaiknya nilainya langsung ditampilkan berupa pop up ketika siswa tersebut selesai melaksanakan ujian. Atau dibuatkan opsi agar nilai siswa dapat langsung dilihat ketika selesai melaksanakan ujian pilihan ganda. Trims

    Reply
  7. SMK Negeri 1 Panyabungan
    November 25, 2015 - 12:08 pm

    Jika ingin mengganti wiris editor ke tinymce file apa yang harus dikonfigurasi?

    Reply
  8. gan kalo ada keterangan seperti ini kenapa ?
    http://prntscr.com/97sz4x

    Reply
  9. SMK NEGERI 1 PANYABUNGAN
    November 29, 2015 - 3:59 pm

    Oh y mas, bisa tidak untuk update eleraning berikutnya ada pilihan untuk mengganti tema? Misalnya tema nya mirip dengan tampilan aplikasi Ujian Nasional Berbasis Komputer. Sekolah tempat kami rencana akan menggunakan aplikasi ini untuk tryout.

    Reply
  10. Mas pembuatan soal bs upload file gak? Ap hrs entry 1/1? Klo bisa formatnya bgmn?
    Terima kasih

    Reply
  11. Sebelum saya bertanya saya ingnin mengucapkan salam “Assalamualaikum Wr.Wb”
    Mas Almazari cara biar kita bisa Upload file lebih dari 1MB gimana ya??
    “Termika Kasih” Wassalam Wr.Wb

    Reply
  12. bagaimana cara agar soal ujian muncul 1 soal tiap halaman, cara supaya soalnya bisa teracak pak ALMAZARI… terima kasih

    Reply
  13. bagaimana caranya mengatur agar soal yg tampil 1 untuk 1 halaman,dan cara mengatur soal dan jawaban tampil secara acak. terima kasih

    Reply
  14. Mas, saya udah download terus install di localhost sukses dan bisa dipake,
    tapi pada saat saya install di hosting kok ga bisa login ya ? padahal email sama password udah sama kaya di database.

    terus saya coba install ulang sesuai petunjuk tp pada saat installasi step 2 (menginput nama sekolah, alamat, no telp) selalu gagal, redirect terus kehalaman installasi step 2 itu.

    kenapa seperti itu mas ?

    Reply
    • Coba mas buat database baru lagi, kemudian sesuaikan application/config/database.php nya lagi ke database yang baru, kemudian coba install lagi mas… langsung dihosting saja installnya.

      Reply
  15. mas wktu coba di online kan url nya contoh jadi http://elearnging/elearning/index.php/login jadi ada 2 url elearning nya cara hapus agar satu saja gmn mas yg tampil seperti di demo nya
    jadi langsung http://elearning/index.php/login pengen ny seperti ini (contoh) trims

    Reply
  16. Saya sudah coba mengikuti petunjuk langkah demi langkah tapi muncul begini

    Failed to connect to the server: MySQL server has gone away

    mohon solusinya. terima kasih

    Reply
  17. I have been searching about. The niche of detailed information on this web page is superb and needed and will help me in our studies significantly. It shows that this network has a lot of specifics about the stuff I am interested in and the other links and types of info really show it. I am not on the net during the day however when I am bored im always avidly searching for this sort of information and stuff similarly concerning it. If someone gets a chance, take a look at my site: how a scientific writer could enhance research visibility & impact

    Reply
  18. my friends from work and I have been looking about. The up to date info on the forum is superb and appreciated and will help me in our studies while I am at work. It appears as if the site gained a lot of knowledge regarding the stuff I am interested in and this page and other categories and types of info definitely show it. I’m not typically on the net when I am busy but when I get a chance i’m always looking for this kind of factual information and stuff closely having to do with it. If anyone gets a chance, have a look at my website. strategies for grant composition and approval

    Reply
  19. my friends from work and I have been dreaming for. The niche of specifics here on the network is superb and helpful and will assist my wife and I in our studies while I am at work. It shows that everyone here gained a significant amount of specifics about the stuff I am interested in and other pages and info really show it. I’m usually not on the net during the day but when I am bored im always avidly searching for this sort of knowledge and stuff similarly concerning it. When someone gets a chance, have a look at my site. techniques to ensure effective grant research and consultation

    Reply
  20. I have been looking about. The niche of detailed information on the website is one of a kind and needed and is going to help My wife and her kids in our studies quite a bit. It seems like the site gained a large amount of expertise about the stuff I am interested in and this page and other categories and info definitely show it. Typically i’m not browsing websites most of the time although when I get a break i’m always looking for this sort of information or things similarly having to do with it. If you get a chance, check out at my site: exploring the world of professional grant consultancy services

    Reply
  21. my cohorts have been hoping about lately. The type of information on the web page is beneficial and appreciated and is going to help my family and friends in our studies twice a week or more. It appears as if this forum gained a large amount of knowledge about interesting topics and other pages and types of info also show it. I’m not usually on the internet during the night although when I am bored I am always searching for this kind of information or others similarly related to it. When anyone gets a chance, take a look at my site: delving into the dynamic world of professional academic document revision & reviewing

    Reply
  22. my friends from work and I have been dreaming for. The type of details here on the treasure trove is truely great and needed and is going to help my wife and I in our studies quite a bit. It is obvious the site has a significant amount of knowledge about this and this page and other categories and types of info like wise show it. I’m not usually on the web during the night although when I get a chance I am always avidly searching for this sort of information or things closely having to do with it. When you get a chance, have a look at my site. dissecting the function of scientific author in study spread

    Reply
  23. Trying to sell your home for cash and flipping homes for profit could be a great option to earn money when you look at the housing market, nonetheless it requires careful planning and preparation. By following just the right strategies, it is possible to raise your odds of success and then make a substantial profit. In this article, we shall talk about at length the steps you will need to decide to try sell your home for cash fast and flip houses for profit.

    Determine the marketplace worth of your home: just before you market your property for cash, it is important to ascertain its market value. This may provide you with a sense of exactly how much you really need to sell your property for and certainly will help you create informed decisions through the process. There are many methods to determine the marketplace worth of your property, like hiring an expert appraiser, contrasting your house to similar properties in the region which have sold recently, and using online tools such as for instance .

    Price your home correctly: after you have determined the marketplace worth of your house, it is important to price it effectively. If you pricing it too low, you certainly will lose cash, if you price it way too high, it could take quite a while to offer. In order to avoid this, remember to set an aggressive price this is certainly on the basis of the current marketplace circumstances. You are able to ask a realtor with regards to their opinion in the best price for your house.

    Make necessary maintenance and repairs and modifications: Before you sell your home for cash, make necessary repair and improvements that may increase its value. Give attention to places which will have the largest impact, for instance the kitchen and bathroom. Updating these areas can help you sell your home for cash fast, because they are two of the very most required locations in the house. Its also wise to ensure that your home is well-maintained and clean. On a clean, fine-managed home may well be more attractive to potential customers and can allow you to sell your home for cash fast.

    Position your property: Setting up your property can really help increase its appeal and then make it more appealing to potential customers. This calls for straightening-up, puting in order furniture, additionally incorporating decorations which help create a warm and inviting atmosphere. A fine-organized residence could be a huge selling point, so it is worth investing the full time and energy to complete it right. You’ll be able to hire an expert home stager that will help you create an optimal living area for potential customers.

    Assure financing: To flip houses for profit, you’ll want to secure financing. There are lots of options available, including traditional loans from banks, hard money loans, and private loans. Pick the option that is most beneficial for you personally as well as your financial predicament, while making certain to have a great plan in position for how you would finance your very own flipping project.

    Work with the proper experts: to make sure an effective wholesaling project, you need to make use of just the right experts. This consists of real estate professionals, contractors, inspectors, plus legal representatives. An agent makes it possible to find the correct property and make suggestions through the buying and selling undertaking. Contractors can deal with repairs and refurbishments, inspectors can measure the condition regarding the property, and lawyers are capable of legal matters. By working together with the right workers, you can assure a effortless and prosperous flipping project.

    Should you want to read more about the item focus check our website online: sell georgia home fast for cash offer against Atlanta GA and Conyers, StoneCrest Georgia 30094

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *